Partner program
Ön is fogorvos? Legyen partnerünk! Önnek csak a páciensekkel kell törődnie! A többi a mi dolgunk!
x
Fogkő eltávolítás, fogpolírozás
Szerző:
Dátum:
2017. augusztus 30. 08:24 (Szerk.:2017. augusztus 30. 08:25)
Forrás:
A fogkő, a nyálból kicsapódó ásványi sók lerakódása a fogfelszínen lévő lepedékképződéssel együttesen /plakk/ ártalmas, komoly szövődményt okozhat fogazatunkban és a fogainkat körülvevő fogágyrendszerben.
Fogkő eltávolítás, fogpolírozás

Fogkő eltávolítás

A szájban normál szájhigiéné esetében a baktériumflóránk egyensúlyban van, ami megvéd bizonyos betegségektől. Krónikus fogágy betegség, fogak meglazulása, fokozott szuvasodási hajlam, csökkent rágóképesség, emésztési problémák, rossz lehelet. stb. Az egész szervezetünkre kiterjedő gócbetegséget is okozhat a rossz fog, pl.: drasztikus hajhullás, ízületi, szem, bőr, vese, szív és érrendszeri, stb. betegségek. Hosszú, sok évtizedes kutatások támasztják alá számtalan a gócos fogak által kialakult betegségek sorát.

Ultrahang energiájával megrezegtetve a fogkőleszedő kezelőeszközt, vízhűtéssel gyönyörűen eltávolítható a fogkő. A fogorvosi kezeléseket megelőzően, a fogkövet a fogorvosaink mellett a dentálhigiénikusaink is elvégezhetik.

Fogpolírozás

 A polírpasztás fogpolírozás a nehezen elérhető helyeken ad megoldást a fogak professzionális rendelői megtisztítására.

Amennyiben fogaink fogkőképzésre hajlamosak, alapvető követelmény a fogak polírozásával történő fogfelület tisztítása. A felület lepolírozása utáni teljesen tiszta fogfelszín a rendszeres száj és foghigiénia alapos betartásával teljesen fogkő mentes lehet. A polírozás a fogkőeltávolítás után segíti továbbá a finomabb lerakódások, elszíneződések felületi eltüntetését.

 

Kapcsolódó fotók