Partner program
Ön is fogorvos? Legyen partnerünk! Önnek csak a páciensekkel kell törődnie! A többi a mi dolgunk!
x
Dentálhigiénia

Pontosan mi a feladata egy dentálhigiénikusnak?

Első és legfontosabb feladata az, hogy megtanítsa, a páciensnek hogyan mosson helyesen fogat, illetve személyre szabottan megmutatja és elmagyarázza milyen egyéb technikák és, eszközök szükségesek a fogak és fogközök épen tartásához. Ide tartozik annak bemutatása, mire jó a fogselyem és a fogköztisztító kefe, illetve azokat hogyan kell szakszerűen használni, hogy minél hatékonyabb eredményt érjünk el. Mindezek mellett motiválja is a helyes technika elsajátítására a pácienst, például plakkfestő tabletta használatával. Ez egy olyan anyagot tartalmaz, amely a fogakon maradt lepedéket színezi csak el, így ellenőrizhető a fogmosás hatékonysága, valamint nagyon jól jelzi, mely területekre kell nagyobb gondot fordítani.

Gyakran előfordul, hogy a fogkő szinte csak az ínyszél alatt van és viselője nem is tud létéről, legfeljebb szájszag, alkalmankénti vérzés, vándorló, bizonytalan fájdalom, érzékenység hívja fel a figyelmet arra, hogy valami nincs egészen rendben. Dentalhigiénikusunk ezért nem csak az ordító, alsó metszőkön felhalmozódó fogkövet szedi le, hanem végigtisztítja az összes alsó-felső fogsor minden felszínét. A rutin ultrahangos fogkőeltávolítást a felszínek polírozásával fejezik be, mert a teljesen sima felszínekre nehezebben rakódik vissza a fogkő.

Minden íny, amelyet fogkő, vagy lepedék irritál, gyulladt, duzzadt, esetleg vérzik is. Egy korrekt fogkőleszedés után az íny újra egészséges és feszes lesz.

 

Páciens vélemény:

„Örülök, hogy hagytam magam rábeszélni a dentálhigiénés kezelésre. Azóta rendszeresen igénybe veszem ezt a lehetőséget és sokkal jobb a fogaim, az ínyem állapota, teljesen a napi rutinom részévé vált, s fontos a tudat, hogy mindent megteszek az egészségem fenntartása érdekében!Családtagjaimnak és barátaimnak is tiszta szívvel ajánlottam. Sőt kacérkodom a fogfehérítés gondolatával is, hogy az egészséges fogaim még fiatalosabban ragyogjanak!”

Esetek:

 

Dentálhigiénikus: Rubányi Anna

 

Elérhetőség:

Mobil: +36 20 250 8583 (munkanapokon)

E-mail: dentalhigienikus@jeneifogaszat.hu

 

Dentálhigiénikus rendelés

Helye: 2030 Érd, Budai út 3. Fsz. 2.

 

Rendelés:

Kedd: 13:00 - 17:00

Péntek: 09:00 - 13:00